Käkikellon esittely

Virpos Oy:n omistama yksityinen ikääntyvien ihmisten pienryhmäkoti KÄKIKELLO on toiminut vuoden 1992 alusta lähtien Helsingin Veräjämäessä paritalossa, kauniissa puistomaisessa miljöössä. Käkikellolla on oma pihapiiri sekä katetut terassit ja parvekkeet ulkona olemista varten. Kodissa on kahdeksan makuuhuonetta sekä muut tarvittavat tilat.

Koti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua henkilöille, jotka eivät tule toimeen yksin kotona ja jotka tarvitsevat luotettavaa sekä turvallista huolenpitoa ja lisääntyvää hoivaa. Pienryhmäkoti sopii myös toipilaille, muistihäiriöisille, kuntoutusta ja vaihtelua kaipaaville ikäihmisille.

Kodissa on tilaa kymmenelle ikäihmiselle. Kaikki paikat pyritään täyttämään pitkäaikaista hoitoa haluavilla asiakkailla, mutta lyhytaikaiset lomapaikat huomioidaan, jos kodissa on tilapäisesti vapaita paikkoja. Myös päiväpaikat (4-8 tuntia) ovat mahdollisia. Asukkailla on pääsääntöisesti käytössä omat huoneet, joihin on mahdollista tuoda omat huonekalut. 

Käkikellon toiminta- ajatuksena on tarjota ikäihmiselle turvallinen ja viihtyisä koti. Käkikellon palveluvalikoima koostuu perus- ja hoivapalveluista, sosiaali- ja terveys- palveluista sekä erityis- ja henkilökohtaisista palveluista. Jokaisen asiakkaan palvelut toteutetaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden, toiveiden sekä elämäntilanteen mukaan. Palvelujen tuottamisessa kiinnitetään huomio erityisesti palvelujen laatuun.

Asukkaaksi meille voi hakeutua palvelusetelillä tai itse maksaen.

Henkilökunta

Kodin työntekijöillä on sosiaali- ja/tai terveydenhuollon ammattikoulutus sekä erityisosaaminen muistihäiriöisten vanhusten kuntoutukseen ja hoitoon. Jokaisella on myös päivitetty EA-koulutus sekä hygieniapassi.

Jokainen työntekijä vastaa työvuorollaan toiminnasta ja sen sujuvuudesta sekä on sitoutunut kehittämään ikääntyvien ihmisten hyvää hoitoa ja laadukasta hoitotyötä kodissamme.

.